ROMIGE PREI-WATERKERSSOEP
50 gram boter of margarine
400 gram prei, in heel dunne ringen
2 aardappelen, in kleine blokjes
3 bosjes waterkers (à 75 gram), steeltjes verwijderd
zout
peper
8 deciliter kippenbouillon
1½ deciliter crème fraîche
Boter verhitten en prei, aardappel en waterkers (6 mooie toefjes apart houden) hierin 3 minuten zachtjes bakken. Zout en peper toevoegen en mengsel afgedekt 10 minuten zachtjes laten stoven, af en toe omroeren. Bouillon erbij schenken en aan de kook brengen. Soep 10 minuten zachtjes laten koken tot groenten zacht zijn. Soep iets laten afkoelen en pureren. Soep eventueel zeven. Crème fraîche toevoegen en soep zachtjes verwarmen. Soep met zout en peper op smaak brengen en over borden verdelen. Garneren met achtergehouden waterkers.
6 personen
voedingswaarde : 195 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Californië, Verenigde Staten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip Culinair maart 1998
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten