vrijdag 15 februari 2019

Bissara-dip met zahtar (Marokko)

BISSARA-DIP MET ZAHTAR

350 gram gedroogde tuinbonen, één nacht geweekt
4 teentjes knoflook
2 theelepels komijnzaad
4 - 5 eetlepels olijfolie
zout
zahtar, paprikapoeder of gedroogde tijm, om te garneren


Giet de bonen af en verwijder de rimpelige velletjes. Doe de bonen, knoflook en het komijnzaad in een grote pan. Voeg water toe tot de bonen onderstaan en breng aan de kook. Kook 10 minuten en zet het vuur lager. Laat het mengsel afgedekt 1 uur pruttelen of tot de bonen zacht zijn. Giet de bonen af. Pureer de nog warme bonen met de olijfolie tot u een smeuïge dipsaus heeft. Breng op smaak met zout, serveer warm of op kamertemperatuur en bestrooi met zahtar, paprikapoeder of tijm. Met olijfolie besprenkelen kan ook.

4 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De Marokkaanse keuken : Hedendaagse kookkunst gebaseerd op oude tradities / Ghillie Başan

Geen opmerkingen: