vrijdag 15 februari 2019

Artisjokharten met gember, honing en ingemaakte citroenen (Marokko)

ARTISJOKHARTEN MET GEMBER, HONING EN INGEMAAKTE CITROENEN

2 - 3 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
1 theelepel gemalen gember
een mespunt saffraandraadjes
sap van ½ citroen
1 - 2 eetlepels honing
schil van 1 ingemaakte citroen, in smalle reepjes
8 artisjokharten, elk in vieren
1½ deciliter water
zout


Verhit de olijfolie in een kleine, zware pan en doe de knoflook erin. Voordat de knoflook begint te kleuren, roert u gember, saffraan, citroensap, honing en citroen erdoor. Doe de artisjokken erbij en schep ze door de kruiden en de honing. Giet het water erbij, voeg wat zout toe en verhit het mengsel tot het pruttelt. Laat dit afgedekt 10 - 15 minuten pruttelen tot de artisjokken zacht zijn; roer af en toe. Mocht het vocht niet zijn ingekookt, neem dan het deksel van de pan en laat het vocht 2 minuten inkoken tot het alleen om de artisjokken zit. Serveer warm of op kamertemperatuur.

4 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De Marokkaanse keuken : Hedendaagse kookkunst gebaseerd op oude tradities / Ghillie Başan

Geen opmerkingen: