zaterdag 29 december 2018

Kippensoep (Joegoslavië)

KIPPENSOEP

350 gram stukken kip
500 gram aardappelen
100 gram erwten
50 gram rijst
100 gram vet
100 gram uien
selderij, peterselie, knoflook
60 gram meel
1 lepel Argo-aroma, paprikapoeder of tomatenpuree, zout


Men braadt de fijngehakte uien met het hete vet aan, daarna doet met de stukken kip erbij en het geheel onder roeren halfgaar braden. Nu alle andere ingrediënten toevoegen, meel erbij doen, water opgieten, altijd weer roeren en klaar koken. De soep mag niet te dik zijn. De rijst voor de soep apart stoven. In het geval dat wij de soep dadelijk na het gaar worden opdienen, kunnen wij de rijst 5 minuten in de soep mee laten koken. Laten we de soep enige tijd staan, dan is het beter de apart gestoofde rijst op het bord of de schaal te doen en voor het serveren de klaargemaakte soep erop gieten.

4 personen

gebied : Joegoslavië
gerechtsoort : soep

bron : Joegoslavische gerechten / B. Göbel

Geen opmerkingen: