ZOET-ZURE SPERZIEBONEN
250 gram sperziebonen
zout
1 klein stukje rode peper
1 uitje
25 gram boter
1 eetlepel suiker
5 eetlepels azijn
Haal de sperziebonen af en kook ze 8 minuten in een laag kokend water met een snufje zout. Giet het water af. Hak de rode peper fijn. Pel en snipper het uitje. Smelt de boter. Voeg de peper en het sjalotje toe en bak ze 3 minuten op laag vuur. Voeg de suiker toe, wacht tot de suiker lichtbruin is. Voeg de azijn toe en roer tot de gekarameliseerde suiker opgelost is. Voeg de boontjes toe en laat ze met het deksel op de pan in 4 - 7 minuten gaar en zoetzuur worden.
2 personen
voedingswaarde : 150 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Menu 28 juli 1993
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten