zaterdag 19 mei 2018

Kip Jalfrezi (India)

KIP JALFREZI

1 theelepel mosterdolie
3 eetlepels plantaardige olie
1 grote ui, fijngesneden
3 tenen knoflook, uitgeperst
1 eetlepel tomatenpuree
2 tomaten, geschild en fijngesneden
1 theelepel gemalen kurkuma
½ theelepel komijn, gemalen
½ theelepel korianderzaad, gemalen
½ theelepel chilipoeder
½ theelepel garam massala
1 theelepel rode wijnazijn
1 kleine rode paprika, van zaad ontdaan en fijngesneden
300 gram tuinbonen (diepvries)
500 gram gebakken kipfilet, in hapklare stukken
zout
taksje verse koriander, ter garnering
vers gekookte rijst, voor erbij


Verhit de mosterdolie in een grote koekenpan 1 minuut op hoog vuur tot de olie gaat roken. Voeg de plantaardige olie toe en draai het vuur lager. Voeg ui en knoflook toe en bak ze goudbruin.
Doe de tomatenpuree, fijngesneden tomaten, kurkuma, komijn, koriander, het chilipoeder, de garam massala en rode wijnazijn in de pan. Roer het mengsel tot het geur afgeeft.
Voeg paprika en tuinbonen toe en roer 2 minuten tot de paprika zacht is. Roer de kip erdoor met zout naar smaak. Laat zachtjes 6 - 8 minuten koken tot de kip goed heet is en de tuinbonen gaar zijn.
Verdeel over voorverwarmde borden, garneer met takjes verse koriander en serveer met rijst.

4 personen

gebied : India
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De allerlekkerste Indiase gerechten / Parragon

Geen opmerkingen: