‘EILANDJES’ IN TOMATENSAUS
300 gram tagliatelle
zout
peper
3 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 wortels, in kleine blokjes
1 eetlepel tomatenpuree
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 blikken tomaatblokjes (à 400 gram)
½ eetlepel fijngesneden tijm
2 eetlepels fijngesneden peterselie
50 - 75 gram geraspte belegen kaas
Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken, laten uitlekken en 1 eetlepel olie erdoor roeren. Oven voorverwarmen op 180°C.
2 eetlepels olie verhitten, ui en wortel 5 minuten bakken. Tomatenpuree en knoflook 3 minuten meebakken. Tomaatblokjes, tijm en peterselie erdoor roeren en 6 minuten laten koken. Saus in ovenschaal schenken.
Met vork van tagliatelle mooie ronde nestjes vormen en deze in saus leggen. Tagliatellenestjes met geraspte kaas bestrooien. Gerecht in midden van oven 30 minuten gratineren.
4 personen
voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip Culinair januari 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten