MOSTERDSOEP MET ASPERGE EN HAM
3 bosuitjes
500 gram groene asperges
2 sneetjes witbrood
2 eetlepels olie
3 blikjes mosterdsoep (à 400 g)
450 gram doperwten (diepvries)
200 gram hamreepjes
peper
Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Van asperges van onderkant 2 - 3 centimeter houtachtige uiteinden afsnijden en asperges in stukjes van 2 centimeter snijden.
Van brood korstjes afsnijden en brood in blokjes snijden. In pan olie verhitten en broodblokjes al omscheppend in 2 minuten goudbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken.
Mosterdsoep volgens gebruiksaanwijzing aan de kook brengen. Asperges, doperwten en bosui toevoegen en soep 5 à 6 minuten zachtjes laten koken. Hamreepjes door soep roeren en op smaak brengen met peper. Soep over vier borden verdelen. Garneren met croûtons. Serveren met sneetjes brood.
4 personen
voedingswaarde : 490 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Allerhande april 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten