donderdag 8 december 2016

Fattoush (Libanon)

FATTOUSH (GEROOSTERD-BROODSALADE)

2 grote pitabroden
300 gram blokjes tomaat
150 gram geschilde, ontzade en in blokjes gesneden komkommer
100 gram fijngehakte lente-uitjes
50 gram fijngehakte verse snijpeterselie
20 gram gehakte verse munt, of naar smaak
20 gram postelein (desgewenst)
de zaden van 1 grote granaatappel (desgewenst)
1,25 deciliter olijfolie
1,25 deciliter vers citroensap
zout
versgemalen peper
1 theelepel gemalen sumak (desgewenst)
1 tot 2 tenen knoflook, fijngehakt (desgewenst)
6 bladen Romeinse sla (bindsla), in lange repen gesneden (desgewenst)


Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de pitabroden op een bakplaat en zet 5 minuten in de oven, waarbij u het brood een keer omdraait tot het droog is. Neem het uit de oven, laat even afkoelen en breek vervolgens in stukjes. Zet weg. Doe de tomaten, komkommer, uien, peterselie, munt, en desgewenst de postelein en granaatappelzaden in een slakom en schep alles goed om. Klop de olie met het citroensap, wat zout en peper en desgewenst de sumak en knoflook in een kleine kom. Giet de helft van deze dressing over het tomatenmengsel en laat 30 minuten marineren. Voeg de stukjes brood en desgewenst de sla toe en schep alles om. Giet er de rest van de dressing over en schep alles weer om. Dien onmiddellijk op.

4 personen

gebied : Libanon
gerechtsoort : salade

bron : De Middellandse Zee : Koken en reizen / Joyce Goldstein

Geen opmerkingen: