CONCHIGLIE AL GORGONZOLA (PASTASCHELPJES MET GORGONZOLA-ROOMSAUS)
De bereiding van de saus voor dit pasta-recept kost slechts een paar minuten. Geef er als fleurig kleur- en smaakcontrast een knapperige radicchiosalade bij.
400 gram conchiglie (pastaschelpjes)
1 eetlepel olijfolie
zout
vers gemalen zwarte peper
100 gram rijpe gorgonzola
1,5 deciliter slagroom
Kook de pasta in een grote pan krachtig kokend water met de olijfolie en 1 theelepel zout al dente. Meng intussen de gorgonzola en de room in een keukenmachine of prak het mengsel met een houten lepel in een kom. Verwarm au bain-marie. Laat de pasta zorgvuldig uitlekken, doe over in een warme schaal en strooi er royaal zwarte peper op. Schenk er de saus over en dien onmiddellijk op.
4 personen
gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : pastagerecht
bron : Italië : De Toscaanse keuken / Elizabeth Cornish
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten