AARDAPPELEN MET TOMAAT EN KAAS UIT DE OVEN
750 gram aardappels, ongeschild (vastkokers)
4 vleestomaten
zout
(versgemalen) peper
2 eetlepels verse oregano of 2 theelepels gedroogde
75 gram geraspte jonge Goudse kaas
5 eetlepels broodkruim of 3 eetlepels paneermeel
2 - 3 eetlepels olijfolie
Boen de aardappelen schoon en snijd ze in plakjes van 4 millimeter.
Snijd de schoongemaakte tomaten in plakjes.
Leg in een grote ovenschaal afwisselend een laagje aardappel en tomaat. Strooi er zout en peper naar smaak, de helft van de oregano en kaas over. Herhaal deze laagjes nogmaals. Lepel 4 eetlepels water in de schaal en bestrooi het geheel met broodkruim of paneermeel.
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Besprenkel het gerecht met olijfolie en bak het in het midden van de oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.
4 personen
voedingswaarde : 275 kcal per persoon
bereiding / afwerking / oventijd : ca. 15 / 5 / 45 min.
land : Italië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Koken op z’n Italiaans (Het Nederlands Zuivelbureau)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten