GEROOSTERDE ZOMERGROENTEN MET TOFU
450 gram tofu, in plakken
3 eetlepels tamari of Kikkoman
2 tenen knoflook, uitgeperst
mespunt cayennepeper
1 aubergine, in lange plakken
1 courgette, in 2 centimeter dikke plakken
1 rode, gele en groene paprika, schoongemaakt en in brede repen
4 trostomaten, aan elkaar aan de steel
4 portobello paddenstoelen
olie om in te bakken
MARINADE
1 deciliter olijfolie
1 teen knoflook
3 eetlepels verse zomerkruiden (basilicum, tijm, oregano)
peper uit de molen
1 (biologische) citroen, schil geraspt
Bestrijk de plakken tofu met een mengsel van twee eetlepels tamari of Kikkoman, knoflook en cayennepeper en laat het geheel even intrekken. Verwarm de oven of grill alvast voor. Bestrijk alle groenten en portobello’s met de marinade en laat een paar minuten trekken. Gril alles gaar, de tomaten apart. Bak ondertussen de tofu om en om in hete olie. Serveer direct.
Lekker met een gepofte aardappel.
4 personen
voedingswaarde : 425 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Sla! juli / augustus 2000
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten