AARDAPPELSPIES MET PADDENSTOELEN
400 gram geschrapte krielaardappelen van gelijke grootte
1 kruidenbouillontablet
100 gram kleine champignons
100 gram shiitake (8 stuks)
1 deciliter witte wijn
2 uien
16 kerstomaatjes
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olie
½ theelepel basilicum
Aardappelen met kruidenbouillontablet 10 minuten koken. Afgieten en laten afkoelen. Paddenstoelen schoonvegen. In pan wijn met 1 deciliter water aan de kook brengen. Paddenstoelen 2 minuten koken. Afgieten. Ui in vieren snijden. Van elke kwart uirokken losmaken zodat losse stukjes ontstaan. Aan 1 spies rijgen: aardappel, stukje ui, kerstomaatje, champignon, ui, aardappel, ui, shiitake, ui, kerstomaatje en aardappel. Op plat bord leggen. Op zelfde manier nog 7 spiezen maken. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Citroensap, olie en basilicum door elkaar roeren.
Op ingevet rooster spiezen leggen. Bestrijken met oliemengsel. In 12 minuten goudbruin roosteren. Af en toe keren.
8 personen
voedingswaarde : 100 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 35 / 12 minuten
gerechtsoort : barbecuegerecht
bron : Tip juli 1990
maandag 18 juli 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten