LEPRE ALLA ROMANA (HAAS OP ROMEINSE WIJZE)
1 haas (schoongemaakt en in stukken; vraag de poelier om de lever en wat bloed)
60 gram boter
50 gram spek
1 teen knoflook, fijngehakt
25 gram gedroogde paddenstoelen
2 kruidnagels
tijm
2 laurierbladeren
3 eetlepels rode wijn
zout
peper
Verhit de boter in een grote pan met dikke bodem en laat hierin het fijngehakte spek en de knoflookteen kleuren, samen met de haas.
Laat de paddestoelen 15 minuten weken in lauw water, laat ze uitlekken. Doe de paddestoelen, de kruidnagels, een theelepel of meer tijm (naar smaak), en de laurier toe, en na een paar minuten de rode wijn. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Doe het deksel op de pan en laat minstens twee uur sudderen op laag vuur.
Maal de lever fijn in een keukenmachine en voeg dit ten slotte toe, samen met wat bloed. Kook nog 15 minuten op laag vuur en dien op.
Als u liever geen bloed gebruikt om de saus mee te binden, kunt u de lever en het bloed vervangen door een plak fijngemalen bloedworst.
6 personen
gebied : Rome, Lazio, Italië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Creazione Italiana : Echt Italiaans koken / Enzo Rutigliano
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten