zaterdag 26 maart 2016

Maïssalade met veldsla en ui

MAÏSSALADE MET VELDSLA EN UI

1 blik maïskorrels (nettogewicht 400 gram)
1 rode ui
50 gram veldsla
2 eetlepels azijn
2 theelepels mosterd
½ theelepel gemberpoeder
1 theelepel gembernat
zout
peper
cayennepeper
3 eetlepels olie


In zeef maïs laten uitlekken. Ui in dunne ringen snijden. Veldsla wassen en uitslaan. In kommetje doen: azijn, mosterd, gemberpoeder, gembernat, zout, peper, snufje cayennepeper en olie. Tot sausje roeren. In kom maïs en 1/3 deel van sausje door elkaar scheppen.
Maïs omscheppen. Over 4 bordjes verdelen. Ui en veldsla erop rangschikken. Rest van sausje nogmaals doorroeren en over salade verdelen.

4 personen

voedingswaarde : 140 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip maart 1990

Geen opmerkingen: