dinsdag 27 oktober 2015

Salade van vijgen, rauwe ham en radicchio

SALADE VAN VIJGEN, RAUWE HAM EN RADICCHIO

4 sneden zuurdesembrood, in stukken gescheurd
100 milliliter extra vergine olijfolie
8 vijgen, gehalveerd
2 eetlepels vloeibare honing
80 milliliter balsamicoazijn
1 kropje radicchio, blaadjes in stukjes gescheurd
150 gram gemengde slablaadjes
8 dunne plakjes rauwe ham, in stukjes gescheurd
150 gram stilton of andere blauwe kaas, verkruimeld


Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het zuurdesembrood op de bakplaat en besprenkel met 20 milliliter olie. Bak 8 – 10 minuten of tot het brood goudbruin en krokant is. Neem van de bakplaat en zet apart.
Leg de vijgen, snijkant onder, op de bakplaat, besprenkel met honing en de helft van de balsamico. Bak 6 – 8 minuten of tot de vruchten bijna uit elkaar vallen.
Roer met een garde de rest van de olie, de rest van de balsamicoazijn en het uitgelopen sap van de vijgen in een kom door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Doe in een grote kom met alle slablaadjes, ham, kaas en croutons. Schep alles door elkaar. Verdeel over een schaal en garneer met de gebakken vijgen.

4 - 6 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 10 / 18 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Delicious. oktober 2015

Geen opmerkingen: