zaterdag 5 juli 2014

Bruschetta (Italië)

BRUSCHETTA (KNOFLOOKTOAST MET OLIJVEN, CHAMPIGNONS EN TOMAAT)

4 lange sneden ciabatta
2 tenen knoflook
2 eetlepels olijfolie
50 gram ontpitte zwarte olijven
150 gram champignons
4 partjes gedroogde pomodori
zout
peper


Verwarm de grill voor op stand 8. Borstel de champignons schoon, snijd ze in plakjes en daarna in reepjes. Snijd de tomaat ook in dunne reepjes. Smeer met behulp van keukenpapier de gril in met olijfolie. Rooster de plakken ciabatta aan twee zijden en smeer ze daarna in met een knoflookteen. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin 5 minuten de champignons samen met een uitgeknepen knoflookteentje en de tomaatreepjes. Voeg peper en zout toe. Pureer de olijven en smeer de sneetjes brood hier mee in. Verdeel het gebakken champignonmengsel over de sneetjes brood en serveer direct.

2 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Gerechten uit Italië (Het Kook College) / Pim Haaksman)

Geen opmerkingen: