SALADE VAN GEROOSTERDE UI
4 uien, van dezelfde grootte (450 gram)
½ deciliter olie
DRESSING
3 eetlepels kappertjes, grof gesneden
geraspte schil en sap van 1 grote limoen
½ theelepel suiker
1 ½ deciliter olijfolie
2 eetlepels fijngesneden peterselie
zout
peper
blaadjes sla, bijvoorbeeld rucola
Oven voorverwarmen op 200°C. Uien (ongeschild) in ovenschaal leggen. Olie over uien schenken en uien in midden van oven in 1 ½ uur laten kleuren. Uien met aluminiumfolie afdekken en nog 20 minuten in oven verder bakken tot ze gaar zijn. Intussen voor dressing kappertjes, limoenschil, limoensap, suiker, olijfolie, peterselie, zout en peper mengen. Voor serveren vrijgekomen stoofvocht van uien door dressing roeren en eventueel op smaak brengen met zout en peper. Uien halveren en op rucola of slablaadjes serveren. Dressing erover schenken.
4 personen
voedingswaarde : 305 kcal p.p.
bereidingstijd : 2 uur
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip Culinair april 1997
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten