maandag 7 maart 2011

Tajine van lam met peren (Noord-Afrika)

TAJINE VAN LAM MET PEREN

2 - 3 el olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
900 g lamsvlees, in stukjes
1 el kaneelpoeder
½ tl gemberpoeder
½ tl saffraandraadjes, gekneusd
2 grote vleestomaten, ontveld en in stukjes
2 dl groentebouillon (tablet)
3 stevige peren (700 g)
sap van een ½ citroen
1 el honing
zout
peper
muntblaadjes

Verhit uw oven voor op 160 ºC. Verhit de olie in een grote braadpan, bak de ui ± 3 min. tot het zacht is. Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin in ± 5 min. Roer nu de specerijen erdoor en blijf nog 1 min. doorroeren. Doe de inhoud van de pan in een tajine en voeg de tomaten en bouillon toe. Sluit de tajine en laat het gerecht ± 1 uur garen in de oven. Was de peren, snij ze in acht parten en verwijder pitten en klokhuizen. Leg de partjes in de tajine, en voeg het citroensap en de honing toe. Laat nog 15 - 30 min. doorgaren in de oven. Breng het op smaak met zout en peper. Strooi voor het opdienen muntblaadjes over het gerecht.

6 personen

voedingswaarde : 480 kcal p.p.
voor- / bereiding : 25 min. / 1½ uur

gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip Culinair 2000/07 (juli 2000)

Geen opmerkingen: