zondag 4 augustus 2024

Keftethes met Saltsa Tomates (Griekenland)

KEFTETHES MET SALTSA TOMATES (GEHAKTBALLETJES MET TOMATENSAUS)

2 eetlepels olijfolie
1 ui, schoongemaakt en kleingesneden
2½ deciliter water of bouillon
4 eetlepels tomatenpuree
zout
peper
mespuntje suiker
2 theelepels maïzena
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 portie gehaktballetjes volgens het recept voor keftethes (van 500 gram gehakt)


Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui 3 minuten. Voeg het water of de bouillon, de tomatenpuree, wat zout en peper en de suiker toe. Breng het mengsel onder voortdurend roeren aan de kook. Draai de hittebron laag en laat de saus 10 minuten zachtjes koken. Maak de maïzena in een kommetje aan met wat water en bind hiermee de saus. Voeg de peterselie en de gehaktballetjes aan de saus toe en laat alles 10 minuten zachtjes sudderen.

4 personen

bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Griekenland
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Recepten uit de Griekse keuken / Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: