BATATA HARRA
4 – 5 middelgrote iets kruimige aardappels, geschild en in blokjes van 3 centimeter
4 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen zwarte peper
5 gekonfijte teentjes knoflook of 2 gepelde rauwe teentjes knoflook
½ theelepel chilivlokken
½ theelepel komijnpoeder
½ theelepel gerookt paprikapoeder
een grote handvol korianderblaadjes, fijngehakt
2 eetlepels extra vergine olijfolie
Verwarm de oven voor tot 220°. Verdeel de aardappelblokjes over een grote braadslede en meng er de olijfolie en een flinke snuf zout en peper door. Rooster 30 minuten in de oven, tot de aardappelblokjes knapperig en goudbruin zijn. Stamp de teentjes knoflook in een kleine kom fijn en roer dan de chilivlokken, het komijnpoeder, gerookt paprikapoeder, de koriander en extra vergine olijfolie erdoor. Haal de aardappelblokjes uit de oven, schep het knoflookmengsel erdoor en serveer direct.
4 personen
gebied : Damascus, Syrië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : De Syrische keuken van Imad : Een culinaire liefdesbrief aan Damascus / Imad Alarnab
donderdag 8 augustus 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten