QUESADILLA’S MET BONEN, TOMATEN EN KAAS
In het overgrote deel van Zuid-Amerika kunnen vegetariërs zich overstemd voelen door carnivoren die zich door enorme bergen rundvlees en kip heen eten. Toch zijn er ruim voldoende gerechten die bestaan uit een smakelijke combinatie van bonen, groenten en paprika’s. Wat kaas geeft er een extra dimensie aan, zoals in dit recept.
6 tortilla’s
300 gram rode (kidney)bonen, uitgelekt
3 tomaten, in kleine stukjes gesneden
1 groene paprika, in stukjes gesneden
1 ui, in dunne ringen gesneden
225 gram Monterey Jack of belegen Goudse kaas, geraspt
½ theelepel chilipoeder
½ theelepel djinten (gemalen komijnzaad)
olie
peper
zout
Verwarm de oven voor op 190°C.
Verhit eerst de olie en fruit daarin de ui zachtjes gedurende 5 minuten. Voeg dan de tomaten en de paprika toe met het chilipoeder en de gemalen komijn. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en laat alles 5 minuten zachtjes opstaan. Roer alles geregeld om.
Voeg nu de bonen toe en laat ze goed doorwarmen. Druk ze geleidelijk fijn met een vork en roer alles goed om.
Schep wat van het mengsel op elke tortilla, rol ze op en leg ze in een ingevette ovenschaal. Schep het resterende mengsel rond de tortilla’s in de schaal.
Bestrooi de tortilla’s met de kaas en zet ze gedurende 10 – 15 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 5 / 25 minuten
gebied : Argentinië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Van andere markten : Een nieuwe selectie van vegetarische gerechten uit de hele wereld / Troth Wells
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten