woensdag 14 september 2022

Ecuadoraanse Locro (Ecuador)

ECUADORAANSE LOCRO (STOOFSCHOTEL MET POMPOEN)

Evenals de buurlanden Colombia en Peru maakte Ecuador ooit deel uit van het uitgestrekte rijk van de Inca’s. Naast hun geschiedenis hebben deze landen nog meer met elkaar gemeen: de geografie, die in al deze landen wordt gedomineerd door het Andes-gebergte. De Ecuadoraanse versie van de Zuid-Amerikaanse seviche - vis gemarineerd in limoensap - is beroemd, en ook locro is een populair gerecht. Het wordt gemaakt van aardappelen en kaas, en in dit geval worden daaraan nog maïs en pompoen toegevoegd. Het is een lekkere huis-, tuin- en keukenschotel, met een simpele smaak die kinderen vaak lekker vinden.

150 g maïs
450 g pompoen, in stukjes gesneden
60 g doperwten, vers of uit de diepvries
4 aardappelen, in blokjes gesneden
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, geperst
2 eetlepels tomatenpuree
225 g kaas, geraspt
½ - 1 theelepel nootmuskaat
olie
peper
zout


Stoom of kook de stukjes pompoen 10 - 15 minuten tot ze zacht zijn. Giet ze af en pureer de pompoen.
Verhit de olie terwijl de pompoen kookt, en fruit hierin zachtjes de ui. Voeg na 5 minuten de knoflook toe. Blijf roeren.
Voeg nu de tomatenpuree en de aardappelen toe, met zoveel water dat de aardappelen net onder staan. Laat ze 5 minuten koken en voeg dan de maïs, de pompoen en de doperwten toe.
Zet de warmtebron nu zeer laag, dek de pan af en laat alles 10 minuten sudderen. Bestrooi het gerecht voor het opdienen met de geraspte kaas en de nootmuskaat en geef er een salade bij.

4 - 5 personen

voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten

land : Ecuador
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Van andere markten : Een nieuwe selectie van vegetarische gerechten uit de hele wereld / Troth Wells

Geen opmerkingen: