AARDAPPELSCHOTEL MET KAAS
Aardappelen groeiden oorspronkelijk in de Andes en werden circa 4500 jaar geleden al door de Inca’s gekweekt. De Colombianen zijn verzot op dit gerecht. Het is een lekker voedzaam bijgerecht, maar kan ook als stevig tussendoortje worden gegeten.
4 aardappelen, gehalveerd of in dikke plakken gesneden
1 ui, fijngehakt
3 tomaten, in kleine stukjes gesneden
225 gram Monterey Jack of belegen Goudse kaas, geraspt
2 eetlepels yoghurt of slagroom
olie
peper
zout
Kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Giet ze af en houd ze warm.
Verhit ondertussen de olie in een pan. Fruit hierin gedurende 5 minuten de ui. Voeg dan de tomaten en wat zout en peper toe. Roer alles goed om.
Zet de pan van de warmtebron. Laat de inhoud iets afkoelen e doe er dan de yoghurt of de slagroom bij. Roer tot er een mooie gladde saus ontstaat. Voeg de kaas toe en laat deze op een heel zachte warmtebron (vooral als u yoghurt gebruikt) smelten. Schenk de saus over de aardappelen en dien het gerecht op.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten
gebied : Colombia
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Van andere markten : Een nieuwe selectie van vegetarische gerechten uit de hele wereld / Troth Wells
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten