woensdag 14 september 2022

Boliviaanse Locro (Bolivia)

BOLIVIAANSE LOCRO (STOOFSCHOTEL MET POMPOEN EN FETA)

½ dikke ui, gehakt
½ kilogram oranje pompoen, geschild en in stukken gesneden
½ kilogram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
100 gram groene boontjes
150 gram maïs
50 gram (diepvries)erwten
400 milliliter gepelde, gehakte tomaten uit blik
1 eetlepel oregano
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel zout
200 gram fetakaas, in blokjes
maïsolie
peterselie, gehakt


Pompoen- en aardappelblokjes en groene boontjes halfgaar koken. Ui hakken en stoven in maïsolie. Tomaten, peper, zout en oregano toevoegen en eventjes laten sudderen. Pompoen, aardappelen, boontjes en diepvrieserwten toevoegen en 10 minuten laten sudderen. Maïs toevoegen en alles goed mengen. De groenten in een ovenschaal schikken en blokjes fetakaas toevoegen. In de warme luchtoven (180°C) zetten tot de fetablokjes een bruin randje krijgen. Afwerken met gehakte peterselie.

4 personen

gebied : Bolivia
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : De smaak van reizen : Gerechten uit alle windstreken / Arlette Wils

Geen opmerkingen: