FLAN DE BANANAS (BANANENSOUFFLÉ)
6 bananen
2 eetlepels boter
2 koppen kwark of yoghurt
¼ liter room
een beetje kaneel
½ kop suiker
De bananen schillen, overdwars doorsnijden en in boter aanbraden. De kwark of yoghurt met wat van de room en de suiker kloppen tot het schuimig wordt. Daarna kaneel toevoegen. Een vuurvaste vorm vullen met afwisselend een laagje banaan en wat van het roommengsel. De rest van de room eroverheen gieten en 20 minuten in de oven zetten. Eventueel na verloop van tijd nog wat room toevoegen, om te voorkomen dat de bananen te droog worden. Als er een lichtbruin korstje op komt is de soufflé klaar.
4 personen
land : Colombia
gerechtsoort : nagerecht
bron : De Zuidamerikaanse en Caraïbische keuken / Theodor Böttiger
woensdag 14 september 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten