GEFRITUURDE SALIEBLAADJES
16 takjes mooie salie
100 gram bloem
1 theelepel bakpoeder, gezeefd
1 eierdooier
1¾ deciliter witbier
1 eiwit, losgeklopt
zout
peper
frituurolie
Was de salietakjes eventueel, droog ze dan voorzichtig met keukenpapier. Verwarm de frituurolie tot 170°C. Klop een beslag van de bloem, het bakpoeder, de eierdooier en in delen het bier. Meng het eiwit door het beslag en breng het op smaak met zout en peper. Doop steeds takjes met hooguit 2 – 3 blaadjes salie eraan met 3 – 4 takjes tegelijk geheel onder in het beslag en frituur ze goudbruin. Laat de takjes op keukenpapier uitlekken. Serveer ze warm als hapje bij een drankje.
U kunt ook andere kruiden met zachte blaadjes zoals basilicum, citroenmelisse en munt frituren. Deze laatste zijn bijvoorbeeld heerlijk bij een zoet nagerecht. Bekend zijn ook de gefrituurde bloesems van de vlierbes. Over de blaadjes van zoete kruidentakjes kunt u, voordat u ze door het beslag haalt, ook nog wat citroensuiker of kaneel strooien.
4 personen
voedingswaarde : 160 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Tip Culinair juli 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten