zaterdag 23 januari 2021

Garnalen-tonijnsalade met paprika

GARNALEN-TONIJNSALADE MET PAPRIKA

125 gram gepelde garnalen (blikje)
½ blikje tonijn op water (nettogewicht 185 gram)
½ rode paprika
1 bekertje zure room
1 eetlepel tomatenketchup
2 eetlepels droge witte wijn
1 theelepel citroensap
zout
peper
4 slabladeren


In zeef de garnalen afspoelen en laten uitlekken. Tonijn afgieten en met vork losmaken. Paprika wassen, halveren en de zaadlijsten verwijderen. 2 Dunne ringen eraf snijden. Ringen halveren. Rest van paprika in kleine blokjes snijden. In pan met ruim water de blokjes paprika 2 minuten koken. In vergiet doen en met koud water afspoelen. Laten uitlekken. In kom doen: zure room, tomatenketchup, wijn, citroensap, zout en peper. Tot een sausje kloppen. Slabladeren wassen en uitslaan. Op 2 borden leggen. Garnalen, tonijn en paprikastukjes door elkaar mengen. Op de slabladeren scheppen. Sausje erop scheppen. Garneren met halve paprikaringen. Lekker met stokbrood en komkommersalade.

2 personen

voedingswaarde : 270 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Allerhande april 1987

Geen opmerkingen: