BONTE GROENTERISOTTO
1 liter groentebouillon
2 eetlepels olijfolie
65 gram boter
1 kleine ui, fijngehakt
100 gram sperziebonen, in stukjes van 2 centimeter
1 winterwortel, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
250 gram risottorijst
100 milliliter droge witte wijn
50 gram doperwten
zout
peper
75 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
Verwarm de bouillon in een afgedekte steelpan en houd hem warm voor gebruik. Verhit de olie en 2/3 van de oter in een hapjespan, fruit hierin zachtjes de ui. Voeg alle groenten, behalve de erwten, toe en laat ze enkele minuten meesmoren. Voeg de rijst toe en roer tot die goed bedekt is met boter. Voeg na 2 minuten de wijn toe. Zet het gas iets hoger en kook totdat de wijn volledig is opgenomen. Voeg al roerend een soeplepel bouillon toe en laat deze op laag vuur koken totdat het vocht volledig in de rijst is opgenomen. Herhaal dit al roerend met kleine beetjes bouillon, totdat alle bouillon in de rijst is opgenomen. Voeg na 15 minuten de doperwten toe. Na ongeveer 25 minuten is alle bouillon beetje bij beetje opgenomen. Proef de risotto; als deze nog niet beetgaar is, voeg dan nog wat water toe totdat de risotto ‘al dente’ is. Breng de risotto op smaak met zout en peper. Neem de pan van het vuur en roer de overgebleven boter en Parmezaanse kaas door de risotto. Laat het gerecht nog 3 - 4 minuten rusten voordat het wordt geserveerd.
4 personen
voedingswaarde : 500 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 35 minuten
gebied : Noord-Italië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Sla etcetera november 1999
zondag 22 november 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten