GEKRUIDE APPELMOES
1 kilogram moesappelen
4 eetlepels witte wijn of appelsap
1 kaneelstokje
2 theelepels gemberpoeder of schijfje verse gemberwortel
4 - 5 kruidnagels
schil van 1 sinaasappel
schil van 1 citroen
80 gram suiker
Schil de appelen, snijd ze in vieren en zet ze op met alle ingrediënten, behalve de suiker. Laat de appelen zonder roeren zachtjes koken tot ze zacht zijn (10 minuten). Roer de appelen fijn en maak de moes op smaak af met de suiker. Verwijder voor het serveren het kaneelstokje, (de gemberwortel,) de kruidnagels en de schil van de sinaasappel en de citroen.
4 personen
voedingswaarde : 140 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Boodschappen september / oktober 1991
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten