dinsdag 11 augustus 2020

Poires Grillées au Miel (Frankrijk)

POIRES GRILLÉES AU MIEL (WARME PEREN MET HONING)

Een dessert met vruchten is op het platteland meestal zeer eenvoudig: een gepast einde voor een uitgebreide Zondagmiddagmaaltijd, en eerder een bekroning dan een nieuw begin.

4 grote rijpe Williams peren, gewassen, gedroogd en in tweeën gesneden
sap van 1 citroen, gezeefd
25 gram ongezouten boter, gesmolten
1 eetlepel honing
1 eetlepel suiker
1 deciliter crème fraîche of stijfgeslagen slagroom, in de ijskast bewaard


Schep het klokhuis uit de peren met een theelepel, zodat er een holletje ontstaat. Druppel 1 theelepel citroensap in de opening en wrijf het oppervlak van de peer ook met citroensap in. Leg de peren naast elkaar en met de opening naar beneden in een ovenschotel en giet er de rest van het citroensap over uit. Laat de peren zo staan tot 20 minuten voor u ze wilt opdienen.
Zet de grill op de hoogste stand.
Wrijf de peren in met een kwastje boter en schuif ze onder de grill op 10 centimeter van de warmtebron. Bak ze 7 tot 8 minuten. Draai ze om, wrijf ook de andere kant met boter in en vul de opening met honing. Wrijf het oppervlak van de peren met de honing in, bestrooi ze rijkelijk met suiker en zet ze nog 8 tot 10 minuten onder de grill tot ze bruin zijn.
Laat ze een beetje afkoelen. Schep een lepel room op iedere peer en zet ze warm op tafel met het sap uit de ovenschotel er overheen gegoten.

4 personen

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : nagerecht

bron : Frankrijk : De landelijke keuken / Eileen Reece

Geen opmerkingen: