dinsdag 11 augustus 2020

Fèves à la Crème (Frankrijk)

FÈVES À LA CRÈME (TUINBONEN MET ROOM EN KRUIDEN)

In Frankrijk worden alle groentes geplukt als ze nog jong en klein zijn, omdat ze dan op hun best zijn. Jonge snijbonen, bereid met kruiden en room, smaken het best bij een dikke plak koude of gekookte ham.

1 kilogram tuinbonen, gedopt
40 gram boter
zout
zwarte peper
2 eetlepels fijngesneden kervel, dragon, bonenkruid of bieslook
4 eetlepels crème fraîche of slagroom


Kook de bonen in zoveel kokend water dat ze net onder staan. Als ze zacht zijn giet u ze af; de droge pan zet u op een matig vuur. Smelt de boter, doe de bonen erbij, voeg voldoende peper en zout toe en sauteer ze enkele minuten. Schud de pan zodat de bonen niet bruin worden. Voeg de kruiden toe, sauteer de bonen nog even en roer dan voorzichtig de room erdoor.
Strooi eventueel nog meer peper en zout over de bonen, en schep ze als ze door en door heet zijn op een voorverwarmde schaal. Onmiddellijk opdienen.

4 personen

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Frankrijk : De landelijke keuken / Eileen Reece

Geen opmerkingen: