SALADE DE HARICOTS VERTS AUX ECHALOTS (SALADE VAN HARICOTS VERTS EN SJALOTTEN)
450 gram haricots verts, afgehaald maar niet gebroken
zout
zwarte peper
2 à 3 eetlepels citroensap
3 eetlepels crème fraîche of slagroom
1 eetlepel fijngehakte kervel of peterselie
1 sjalot, gepeld en fijngehakt
Kook de boontjes in water met zout tot ze beetgaar zijn. Intussen roert u 2 eetlepels citroensap door de room, en vervolgens voegt u peper, zout, kervel of peterselie en de sjalot toe.
Giet de boontjes af en voeg ze heet en wel aan de saus toe. Roer ze goed om zodat ze geheel bedekt zijn. Voeg na proeven eventueel nog zout of peper toe. Laat de salade afkoelen en serveer hem koud.
In plaats van haricots verts kunt u ook heel goed peultjes gebruiken.
4 personen
gebied : Frankrijk
gerechtsoort : salade
bron : Frankrijk : De landelijke keuken / Eileen Reece
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten