dinsdag 11 augustus 2020

Fraises à la Crème (Frankrijk)

FRAISES À LA CRÈME (AARDBEIEN MET LIKEUR EN ROOM)

450 gram aardbeien, afgespoeld, drooggedept, van kroontjes ontdaan en eventueel gehalveerd
4 eetlepels fijne witte suiker
4 eetlepels curaçao of cherry brandy
3 deciliter crème fraîche of slagroom
2 droge bitterkoekjes


Doe de vruchten in een wijde schaal en bestrooi ze met de helft van de suiker. Dek de schaal af en zet hem een uur op een koele plaats (maar niet in de ijskast). Besprenkel de aardbeien met de likeur, dek de schaal weer af en laat hem nog 2 uur staan.
Voor het opdienen slaat u de slagroom (als u die gebruikt) stijf met de rest van de suiker en schept u de room door de aardbeien. Als u 2 vorken gebruikt houdt u de vruchten heel.
Zet de aardbeien kort in de ijskast en serveer ze met verkruimelde bitterkoekjes.

4 - 5 personen

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : nagerecht

bron : Frankrijk : De landelijke keuken / Eileen Reece

Geen opmerkingen: