vrijdag 28 augustus 2020

Nasi Oedoek (Indonesië)

NASI OEDOEK (KRUIDIGE KOKOSRIJST)

300 gram droogkokende rijst
75 gram ketanrijst
2 blikjes kokosmelk à 165 milliliter
zout
1 spriet sereh
1 theelepel laos
salamblaadje
½ eetlepel citroensap
4 eetlepels seroendeng


In een pan rijst, ketanrijst, kokosmelk, zout en 2½ deciliter water aan de kook brengen. Sereh, laos, salamblaadje en citroensap toevoegen. Rijst in 30 minuten gaar koken. Sereh en salamblaadje verwijderen. Rijst in een schaal doen. Langs rand seroendeng strooien.

4 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gebied : Indonesië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Tip Culinair augustus 1992

Geen opmerkingen: