dinsdag 25 augustus 2020

Ei met kerrievruchten

EI MET KERRIEVRUCHTEN

2 uien
4 perziken
100 gram gezouten cashewnoten
4 eieren
25 gram boter of margarine
2 theelepels kerriepoeder
½ kruidenbouillontablet
2 bananen
2 deciliter perzikdrank
1 eetlepel citroensap
zout
peper
8 sprietjes bieslook


Uien in partjes snijden. Perziken ontvellen, halveren en pitten verwijderen. In partjes snijden. In droge koekenpan noten in 1 minuut lichtbruin roosteren.
Eieren in 8 minuten bijna hard koken. Intussen in koekenpan boter smelten. Ui en kerriepoeder 5 minuten zachtjes bakken. Bouillontablet erboven verkruimelen. Bananen in plakjes snijden. Aan ui-kerriemengsel toevoegen: perzikdrank, citroensap, banaan en perzik. 3 Minuten zachtjes koken. Af en toe omscheppen. Eieren laten schrikken en pellen. In lengte halveren. Kerrie-vruchten op smaak brengen met zout, peper en kerriepoeder. Op 4 borden scheppen. Noten erover strooien. Eieren ernaast leggen. Bieslook erboven fijnknippen.
Lekker met lintmacaroni en kropsla.

4 personen

voedingswaarde : 380 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip augustus 1991

Geen opmerkingen: