FAROFA D’AGUA
250 gram maniokmeel (eventueel te vervangen door griesmeel of maïsmeel)
zout naar smaak
2 eetlepels neutrale olie
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 eetlepel fijngehakte korianderblaadjes
Breng 1 liter water aan de kook met het zout en de olie. Temper het vuur en voeg goed roerend met een houten lepel beetje bij beetje het meel toe, totdat er een stevige massa ontstaat, die wel vochtig mag zijn maar niet papperig. Met kracht over de bodem roeren om aanbranden te voorkomen. Roer er na ongeveer 5 minuten de kruiden doorheen. Doe de massa over in een schaal die omgespoeld is met koud water. Laten afkoelen en omkeren op een plat bord.
4 personen
gebied : Brazilië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : De Braziliaanse keuken / Anneke Jansen
woensdag 4 maart 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten