POTAGE CRÉCY
In Noord-Frankrijk vindt men zeker twee plaatsen met de naam Crécy: Crécy-en-Ponthieu in Picardië en Crécy-en-Brie oostelijk van Parijs. Beide maken aanspraak op deze klassiek geworden soep.
75 gram boter
200 gram worteltjes, in plakjes
1 gehakte ui
50 gram rijst
¾ liter kippenbouillon
tijm
zout
peper
broodcroutons, in boter gebakken
Fruit ui en wortel in de boter, leg een deksel op de pan en laat dit mengsel 5 minuten zacht stoven. Voeg rijst, bouillon, tijm, zout en peper toe en laat de soep een halfuur doorkoken.
Wrijf de soep door een zeef en doe er zo nodig nog wat bouillon bij. Voeg de boter toe vlak voor het opdienen en geef de croutons er apart bij.
2 personen
gebied : Crécy-en-Ponthieu, Hauts-de-France, Frankrijk
gerechtsoort : soep
bron : Elseviers culinaire atlas / Jane Grigson
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten