woensdag 28 augustus 2019

Hama Mahshi (Egypte)

HAMA MAHSHI

Gevulde duif is in heel Noord-Afrika een feestgerecht. Omdat duiven soms taai en erg uitgesproken van smaak zijn, geeft u misschien de voorkeur aan piepkuikens (kip). Ook in dat geval laat u de vogels heel zachtjes gaar sudderen.

3 eetlepels boter
1 middelgrote ui, fijngesneden
2 eetlepels kippenlevers, fijngehakt
4 eetlepels bulghur
1 eetlepel fijngesneden peterselie
1 theelepel gedroogde munt
6 deciliter kippen- of groentebouillon
zeezout
versgemalen zwarte peper
4 duiven of piepkuikens


Laat een eetlepel boter smelten in een grote pan en bak hierin de ui en kippenlevers tot de ui gaar is. Voeg de bulghur, peterselie, munt en de helft van de bouillon toe. Breng dit aan de kook en laat het 10 - 15 minuten zachtjes sudderen, tot de bulghur gaar is en bijna al het vocht heeft opgenomen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Vul de 4 vogels met het bulghurmengsel. Schik ze in een gietijzeren pan waar ze precies in passen en schenk de resterende bouillon erbij. Plaats de afgedekte pan 1¼ - 2½ uur in een op 160 ºC voorverwarmde oven, of tot de vogels goed gaar zijn.
Serveer ze met de saus, brood en een koud groentegerecht.

voor 4 personen

land : Egypte
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Aan tafel met de farao’s : Unieke en smakelijke recepten uit het Oude Egypte om zelf te bereiden / Michelle Berriedale-Johnson

Geen opmerkingen: