woensdag 28 augustus 2019

Assafeer Meshwi (Egypte)

ASSAFEER MESHWI (GEGRILDE KWARTEL)

12 kwartels, schoongemaakt
1 - 2 teentjes knoflook, fijngehakt
grof zeezout, gemalen
2 theelepels komijnzaad
2 theelepels korianderzaad
2 eetlepels verse korianderblaadjes, fijngehakt
het sap van 1 ui
een snuf cayennepeper, of tweemaal een snuf paprikapoeder
8 eetlepels olijfolie
fijngehakte peterselie

SERVEREN MET:
peterselie
schijfjes citroen


Was de kwartels en leg ze op een diepe schaal. Vermeng de fijngehakte knoflook met wat zout (knijp de knoflook dit keer niet fijn met de knijper; er moet alleen wat sap vrijkomen). Stamp het komijnzaad en het korianderzaad fijn in een vijzel en meng het door de fijngehakte knoflook. Voeg hierbij het fijngehakte korianderblad. Meng het sap van een ui door de kruiden, roer de olie erdoorheen en voeg tenslotte een snuf cayennepeper toe. Meng alles goed door elkaar: je hebt een dikke pasta gekregen als alles goed is. Smeer de kwartels in met deze pasta en marineer de vogels minimaal 1 uur. Prik de vogeltjes op 2 extra grote vleespinnen (anders blijf je bezig met het omdraaien van de kwartels) en bak ze op of onder een flink hete grill. Draai ze een paar keer om. In weinig tijd zijn de kleine vogeltjes gaar en goudbruin (ze mogen vanbuiten zelfs een klein beetje zwart worden). Serveer de kwartels warm of koud op een bed van peterselie met wat schijfjes citroen.

6 - 12 personen

gebied : Egypte
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Mezze : De kleine culinaire traktatie / Rosemond Man

Geen opmerkingen: