GARBANZO SALADE (KEKERERWTENSALADE)
500 gram kekererwten
2 rauwe wortelen
2 rauwe bietjes
2 rauwe koolraap
5 eetlepels olijfolie
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel garam masala
zeezout
zwarte peper
2 eetlepels citroensap met een beetje geraspte schil
1 eetlepel honing
Laat de kekererwten een nacht weken. Kook ze de volgende dag 2 uur in ruim water tot ze zacht zijn. Giet de erwten goed af.
Rasp de groenten en meng ze door de erwten.
Verhit de olijfolie, voeg de kerrie- en garam masala-poeder toe. Bak de kruiden onder voortdurend roeren een paar minuten in de hete olie. Laat de olie afkoelen en voeg citroensap, rasp, honing, zout en peper toe.
Giet de saus over de salade en laat dit minstens 2 uur trekken, maar een dag mag ook.
Voor 4 personen.
land : Egypte
gerechtsoort : salade
bron : De Mediterrane vegetarische keuken / Colin Spencer
woensdag 28 augustus 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten