GIBNEH BEYDA (KAASPATÉ)
“Deze paté uit Egypte smaakt heerlijk op pitabrood. Fetakaas, die gemaakt wordt van geiten- of schapenmelk, is een populaire kaassoort in landen rond de Middellandse Zee, zoals Griekenland, Italië en Egypte. Feta is vrij zout, omdat hij wordt ingemaakt en bewaard in zout water en wei. U kunt de smaak milder maken door de kaas af te spoelen of ongeveer een uur in melk te weken. Gebruik bij voorkeur olijfolie en een dikke yoghurt.” Pippa Pearce, Londen.
225 gram feta
330 milliliter yoghurt
2 eetlepels verse munt, fijngehakt
2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
2 eetlepels verse dille, fijngehakt
sap van ½ citroen
1 eetlepel olie
peper
Prak de feta in een kom met een vork, voeg de yoghurt toe en vermeng beide ingrediënten tot een gladde massa (u kunt ook een keukenmachine gebruiken).
Voeg munt, peterselie, dille en citroensap toe. Roer alles goed om. Proef even: meestal is de feta zout genoeg, maar desgewenst kunt u wat zout toevoegen.
Besprenkel de paté met de olie en bestrooi het geheel met versgemalen zwarte peper. Dien op met warme pitabroodjes en olijven.
2 - 4 personen
voorbereidingstijd : 5 minuten
land : Egypte
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Van andere markten : Een nieuwe selectie van vegetarische gerechten uit de hele wereld / Troth Wells
woensdag 28 augustus 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten