zondag 3 februari 2019

Briouats met garnalen (Marokko)

BRIOUATS MET GARNALEN

30 gram boter
10 gram meel
2 deciliter melk
175 gram gepelde garnalen
4 blaadjes brickdeeg
1 eetlepel olie
peper
zout


Laat 10 gram boter smelten in een klein pannetje. Voeg er het meel aan toe en roer 30 seconden met een houten lepel. Giet er, onder voortdurend roeren, beetje bij beetje de melk bij. Breng aan de kook, nog steeds roerend, en laat 1 minuut op zacht vuur doorkoken.
Breng op smaak met zout en een paar snufjes peper.
Voeg de garnalen aan de saus toe, roer en laat ze warm worden.
Leg een kwart van deze garnalenvulling midden op elk blaadje brickdeeg en vouw ze als envelopjes van 8 - 9 centimeter per zijde.
Verhit de olie, voeg de rest van de boter toe. Bak er, als het goed schuimt, de briouats ongeveer 2 minuten aan iedere kant in. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken. Direct serveren.

4 personen

bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Marokko
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Marokkaans eethuis / Elisa Vergne

Geen opmerkingen: