KLASSIEKE ASPERGESOEP
500 gram witte asperges
1 pot gevogeltefond (380 milliliter)
zout
peper
2 eidooiers
1 eetlepel maïzena
1 deciliter slagroom
¼ zakje verse peterselie (à 25 gram)
Was de asperges goed, schil ze en snij een stukje van 2 centimeter van de onderkant. Leg de schillen en de afgesneden stukjes in een ruime pan of op de bodem van de aspergepan. Schenk de fond en 7 deciliter water erop en voeg een mespunt zout toe. Breng dit alles aan de kook en laat het vocht 15 minuten heel zachtjes koken. Snij de asperges schuin in stukjes van 3 centimeter en doe ze in de mand van de aspergepan of leg ze in een zeef en hang deze in de pan met het kookvocht. Kook de asperges zachtjes in 10 minuten gaar. Neem de asperges uit de pan en laat ze uitlekken.
Zeef het kookvocht boven een andere pan en breng de bouillon pittig op smaak met peper en zout.
4 personen
voedingswaarde : 175 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 10 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Asperges / Anneke Ammerlaan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten