ROERGEBAKKEN PEULTJES
250 gram peultjes
½ prei
1 bolletje gember
5 gram verse koriander
2 eetlepels olie
1 teentje knoflook
½ theelepel gemberpoeder
1 theelepel bouillonpoeder
1 theelepel sojasaus
½ deciliter ananassap
2 theelepels sesamolie
Peultjes schoonmaken en wassen. Prei schoonmaken, in lengte in dunne reepjes snijden en wassen. Reepjes halveren. Gember in dunne plakjes snijden. Koriander fijnknippen.
In wok op hoog vuur olie verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Gemberpoeder door olie roeren. Peultjes al omscheppend 2 minuten bakken. Prei 1 minuut meebakken. Bouillonpoeder en sojasaus door ananassap roeren. Al roerend aan peultjes toevoegen. Al omscheppend op hoog vuur nog 2 minuten verwarmen. Sesamolie erdoor scheppen. Gember en koriander erover strooien. Serveren bij kipfilet en wilde en witte rijst.
2 personen
voedingswaarde : 160 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 15 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Allerhande mei 1993
woensdag 24 mei 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten