NATILLAS PIURANAS (CARAMELPUDDING)
een blikje gecondenseerde melk van ½ liter
6¾ deciliter melk
½ theelepel zuiveringszout
225 gram donkerbruine suiker
4 eetlepels water
Breng de gecondenseerde en de verse melk met het zuiveringszout in een kleine pan op groot vuur, voortdurend roerende, aan de kook. Neem de pan direct van het vuur. Doe suiker en water in een steelpan met dikke bodem, tot de suiker is gesmolten. Giet er de hete melk bij en roer goed door. Laat op een spaarbrander vijf kwartier zachtjes koken, af en toe roerend en goed oplettend dat de zaak niet aanbrandt. Reguleer zo nodig de vlam. Het mengsel verandert in een dikke, amberkleurige pudding. Serveer hem op kamertemperatuur of laat hem in de koelkast afkoelen en dien hem ijskoud op.
6 tot 8 personen
gebied : Peru
gerechtsoort : nagerecht
bron : In de Zuid-Amerikaanse keuken / Jonathan Norton Leonard
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten