GEGRILDE WITLOF MET HONING EN GEITENKAAS
De honing en de geitenkaas geven de wat bittere smaak van de witlof een milder karakter. De bittere kern snijdt u er vooraf al uit.
500 gram witlof
3 eetlepels schenkhoning
100 gram geitenkaas (12% vet, bijvoorbeeld Chavrine), verkruimeld
Verwarm de oven voor op 220°C. Snij de witlof overlangs in vieren. Snij de bittere kernen zover weg dat de blaadjes nog net vast blijven zitten. Leg de witlofkwarten in een ingevette ovenschaal en druppel de honing erover. Strooi de geitenkaas over de witlof en zet de schaal 20 minuten in het midden van de oven.
4 personen
voedingswaarde : 145 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 5 / 20 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Tip Culinair special Slank & Snel, bijlage bij Tip Culinair januari 2004
donderdag 23 maart 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten