woensdag 4 januari 2017

Rundvleessoep met spinazie (Vietnam)

RUNDVLEESSOEP MET SPINAZIE

250 gram ossenhaas of entrecote, fijngesneden
2 sjalotjes, in dunne schijfjes
2 teentjes knoflook, in dunne schijfjes
3 eetlepels vissaus (Nuoc Mam)
½ theelepel suiker
vers gemalen zwarte peper
1¼ liter water
150 gram spinazieblaadjes, goed gewassen, zonder steeltjes
1 eetlepel citroensap
1 rode Spaanse peper, ontpit en in dunne reepjes


Eerst het rundvlees marineren met de sjalotjes, de knoflook, twee eetlepels vissaus, de suiker en de zwarte peper. Afgedekt 1 uur laten staan.
Het water aan de kook brengen en de rest van de vissaus toevoegen. De spinazie erbij doen en onafgedekt en onder af en toe omscheppen weer aan de kook brengen. Rundvlees met marinade en al toevoegen, goed roeren en het gas uitdraaien. Het citroensap erdoor roeren, naar smaak wat versgemalen peper toevoegen en de Spaanse peper erover strooien. Direct serveren.

4 personen

land : Vietnam
gerechtsoort : soep

bron : Culinaire avonturen in het Verre Oosten / Keith Floyd

Geen opmerkingen: