JAVAANSE SMOORSCHOTEL
1 blok tahoe (375 gram), in blokjes van 2 centimeter
4 eetlepels olie
150 gram wortel, in plakjes
500 gram aardappel, geschild, in stukjes van 2 - 3 centimeter
3 deciliter dunne kokosmelk (blik à 4 deciliter)
1 struik paksoi, in stukjes
1 zakje kruidenmix voor nasi goreng
100 gram taugé
zout
peper
1 eetlepel pindakaas
Tahoe droogdeppen. Olie in braadpan of wadjan verhitten en tahoe in 10 minuten lichtbruin en knapperig bakken. Wortel en aardappel toevoegen en kokosmelk erdoor roeren. Gerecht nog 10 minuten zachtjes laten koken. Paksoi en kruidenmix toevoegen. Alles goed omscheppen en nog 5 - 10 minuten zachtjes koken tot paksoi beetgaar is. Taugé laatste minuut mee verwarmen. Gerecht met zout en peper op smaak brengen. Pindakaas door saus roeren.
4 personen
voedingswaarde : 405 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Java, Indonesië
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Tip Culinair november 1997
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten