GESTOOFDE KOMKOMMER MET AUBERGINE
1 kleine komkommer
1 kleine aubergine
1 eetlepel citroensap
3 tomaten
1 eetlepel boter of margarine
½ deciliter witte wijn
½ theelepel oregano
1 theelepel bouillonpoeder
2 takjes peterselie
Komkommer wassen en in dunne plakjes snijden. Aubergine wassen en kroontje verwijderen. In blokjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Tomaten enkele tellen in kokend water onderdompelen en ontvellen. Vruchtvlees in stukjes snijden.
In pan boter smelten. Aubergine en witte wijn toevoegen. 10 Minuten stoven. Toevoegen: komkommer, tomaat, oregano en bouillonpoeder. 5 Minuten meestoven. Overdoen in schaal. Peterselie erboven fijn knippen.
Lekker bij karbonade.
2 personen
voedingswaarde : 130 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip juli 1982
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten